小學英語閱讀100篇中英短點
Ⅰ 小學英語閱讀100篇答案 錢麗英 59~100答案
只能找到這么多了,希望有點幫助吧
Chapter 13 A riddle
I'm a word. I have three letters. My first is in 「snow」 but not in 「ice」, my second is in 「rose」 and also in 「rice」, my third is not in 「pencil」 but in 「paper」, my whole is a place where there is a lot of water. What am I?
我是一個單詞。我由三個字母組成。我的第一個字母在單詞「snow」里但是不在單詞「ice」,我的第二字母在單詞「rose」中並且也在單詞「rice」中。我的第三個字母不在單詞「paper」但在單詞「paper」中。我這個單詞所表達的意思是一個有很多水的地方。我是什麼?
Chapter 15 Daydream
It's a very nice day in October. The students are having a maths class. But Bob is looking out of the window and watching the clouds move across the blue sky. 「Boy, what a day to play football!「 he thinks. Just then the bell rings and wakes him from his daydream. He closes his notebook sadly, stands up, and walks slowly to his next class.
十月份美好的某一天。 學生們正在上數學課。但是鮑勃卻在看著窗外的白雲在藍天中飛舞。「孩子,今天踢足球該有多好啊!」他想。然後下課鈴響了把他從白日夢中喚醒回來。他沮喪的合上自己的筆記本,站起來,然後緩慢的走向另一個班。
Chapter 16. A picture of a park
Look, this is a picture of a park. It is not black and it is not white. It is red, yellow, blue, and green. Is there a lake in the park? Yes. Are there any trees and flowers there? Yes, there are many. They are so beautiful. And we can see some people, too. They sitting near the lake. They are looking at some goldfish.
瞧,這是一張公園的照片。 它不是白的也不是黑的。 它充滿著紅、黃、藍、綠多種顏色。 公園里有湖嗎?有的。那有花草樹木嗎?是的,有許多。它們都非常的漂亮。 並且我們也能看到一些人在那裡。 他們坐在湖邊。他們正看著湖裡的金魚。
Chapter 17 Going to the zoo
Today is Sunday. Bob is going to the zoo with his classmates. He puts on his new white T-shirt and yellow cap. He says goodbye to his parents and goes to the bus stop. The bus stop is near his home. He is going to meet his classmates there. The zoo is very far but a No. 57 bus will take them right there. The children are going to see a lot of animals at the zoo and they are going to have a good time.
今天是星期天。 鮑勃准備和他的同學一起去動物園。 他穿上自己新的白色的體恤衫和黃色的帽子。他和父母說再見後就去公共汽車站了。車站離他家很近。他到那兒與同學碰頭。動物園非常的遠但是57路車正好能帶他們到那兒。孩子們想到動物園看許多許多的動物並且歡度快樂時光。
Chapter 18. Mike and Tom
Mike and Tom are in the same school. They are in the same grade, too. Mike has English classes in the mornin, but Tom has English classes in the afternoon. After school, they play games. They often play basketball, play football, fly kites and ride bikes. They can jump, swim, and sing, too. They are good students. They love their school.
麥克和湯姆在同一所學校學習。 並且他們也在同一個年級。麥克早上上英語課,但是湯姆卻在下午才上英語課。放學後,他們一起玩游戲。他們常常打籃球,踢足球,放風箏和騎單車。他們會跳會游還會唱。他們都是好學生。他們愛自己的學校。
Chapter 19 At lunchtime
It is eleven thirty. Debeborah and her friends are not having lunch. They are having 「morning coffee」. They are talking about their husbands. One of them is wearing a very strange hat. Frank is Deborah''s husband. He is eating in the factory now. He always eats there. A lot of men are standing in a queue. They are waiting for their lunch. It is raining outside.
現在是11點30分. Deborah 和她的朋友並沒有吃午餐,她們在享受"早晨咖啡". 她們在談論自己的丈夫. 其中一位正戴著一頂奇怪的帽子.Frank是Deborah的丈夫. 他正在工廠里吃飯.他總是在那裡吃. 許多男人正排著隊.他們在等著自己午餐.外面正下著雨.
Chapter 20. Two pictures
Come here and look at these pictures. This is a picture of a man, Mr Brown, and a boy, Richard. Mr Brown is the father of Richard Brown. And Richard Brown is the son of Mr Brown. That is a picture of a woman, Mrs Brown, and a girl, Mary Brown. Mrs Brown is the wife of Mr Brown and the mother of Mary Brown. Mary is Richard''s sister.
來看看這些照片。 這張是一個男人---布朗先生和一個男孩----理查的合照。布朗先生是理查布朗的爸爸。而理查布朗是布朗先生的兒子。那張照片是一個女人---布朗太太和一個女孩---瑪麗布朗的合照。布朗太太是布朗先生的妻子,同時也是瑪麗布朗的媽媽。瑪麗是理查的妹妹。
Chapter 21 A nice girl
Li Ying likes English very much. She works hard. She reads English every morning. She likes spearking English. She often listens to the radio. She watches TV only on Saturday evening.
Does she like dancing? No, she doesn''t. But she likes drawing and singing. Her parents like her. And all the teachers and her friends like her, too.
李英非常喜歡英語。她學習刻苦。 她每天早上都讀英語。她喜歡說英語。她經常聽收音機。電視她只在星期六晚上才看。
她喜歡跳舞嗎?不,她不喜歡。但是她喜歡畫畫和唱歌。她的父母喜歡她,而且所有老師和他的朋友也喜歡他。
Chapter 22 On Sunday
It is Sunday today. The weather is fine. Mingming and Dongdong are in the park. It is a big park. They can see many people there. They come here to have a rest after a week''s hard work and study. Some boys are playing football on the grass. Some girls are singing and dancing. An old man is reading a newspaper under a big tree. A young woman and her little son are palying with a toy bus. How happy they are!
今天是星期天。天氣晴朗。明明和東東在公園里。這是個大公園。他們看見那兒有許多人。他們經過一周辛勞的工作與學習後來到這里休憩一下。有些男孩在草地上踢球。有些女孩則在唱歌跳舞。一位老人家在一棵大樹下看著報紙。一位年輕的婦女和她的兒子在玩著玩具大巴。他們多高興啊!
Chapter 23 Mr Black
Mr Black teaches us English this term. He is a tall man. He likes wearing a white shirt and black trousers. He speaks English very well. We like his lessons very much.
His home is near the school. Sometimes Mr Black walks to his home. He has two little sons. They look the same. They often wear the same clothes. He loves to see them and play with them. Mr Black calls the two boys Da Mao and Xiao Mao.
布萊克先生這學期教我們英語。他是個高個子。她喜歡穿白色的襯衣和黑色的褲子。他的英語說得非常的棒。我們都非常喜歡他的課。
他的家離學校很近。有時布萊克先生步行回家。他有兩個小巧的兒子。他們看起來一個樣。他們常常穿相同的衣服。他愛看到他們以及與他們一起玩。布萊克先生叫他們大毛和小毛。
chapter 24 A clock and a watch
We can tell the time by a clock or by a watch. A clock is big; it is usually on the wall or on the table. A watch is small; we can put it in the pocket, or wear it on the wrist! A clock or a watch usually has a round face. It has two hands, a long one and a short one. Tom''s clock can speak and call him to get up every day. His watch has a picture of a lovely dog on the face. He likes it very much.
我們通過時鍾或手錶來知道時間。時鍾是大的,它通常掛在牆上或放在桌子上。而手錶是小的,我們可以把他放在口袋裡,或者戴在手腕上!時鍾或手錶通常有一張圓圓的『臉蛋』。它有兩根針,一條長的一條短的。湯姆的鍾每天都能叫他起床。他的手錶上面有一個可愛的狗狗圖片。他非常的喜歡它。
Chapter 25 Meet Lily
Kate: Look, Mary! A girl is over there. Can you see her?
Mary: Which girl?
Kate: The one in the red coat under the apple tree. Do you know her?
Mary: Sorry. I don''t know her. I think she is new.
Kate: All right.
(Under the apple tree)
Mary: Hello! I''m Mary. What''s your name, please?
Lily: My name is Lily. Nice to meet you.
Mary: Nice to meet you, too. Lily, this is Kate, my good friend. We are in the same class.
Lily: Kate, how do you do?
Kate: How do you do? I''m English. Are you English, too?
Lily: No, I''m American.
Kate & Mary: We''re glad we have a new friend.
凱特:瞧,瑪麗!那兒有個女孩子。你看到了嗎?
瑪麗:哪個女孩啊?
凱特:就是樹下穿紅色外套的那個呀。你認識她嗎?
瑪麗:抱歉。我不認識她。我想她是新來的吧。
凱特:好吧。
(在樹下)
瑪麗:你好!我叫瑪麗。請問您叫什麼名字?
莉莉:我叫莉莉。很高興認識你。
瑪麗:幸會!莉莉,這位是凱特,我的朋友。我們在用一個班。
莉莉:凱特,你好嗎?
凱特:你好。我是英國人。你也是英國人嗎?
莉莉:不,我是美國人。
凱特和瑪麗:認識位新朋友我們真高興.
Chapter 26. A happy family
Mike comes from America. He is twelve. His father Mr Brown works in a big shop in Beijing. Mike has a sister. Her name is Kate. She is only four.
It is Saturday today. Mikie''s family is all at home. Mr Brown is sitting in a chair and reading today''s newspaper. Mrs Brown is out of the house; she is watering the flowers. Is Mike with his mother? No, he is cleaning his new bike. Where is Kate? She is in her room. She is palying with her cat. What a happy family!
Ⅱ 小學英語閱讀100篇翻譯
只能找到這么多了,希望有點幫助吧
Chapter 13 A riddle
I'm a word. I have three letters. My first is in 「snow」 but not in 「ice」, my second is in 「rose」 and also in 「rice」, my third is not in 「pencil」 but in 「paper」, my whole is a place where there is a lot of water. What am I?
我是一個單詞。我由三個字母組成。我的第一個字母在單詞「snow」里但是不在單詞「ice」,我的第二字母在單詞「rose」中並且也在單詞「rice」中。我的第三個字母不在單詞「paper」但在單詞「paper」中。我這個單詞所表達的意思是一個有很多水的地方。我是什麼?
Chapter 15 Daydream
It's a very nice day in October. The students are having a maths class. But Bob is looking out of the window and watching the clouds move across the blue sky. 「Boy, what a day to play football!「 he thinks. Just then the bell rings and wakes him from his daydream. He closes his notebook sadly, stands up, and walks slowly to his next class.
十月份美好的某一天。 學生們正在上數學課。但是鮑勃卻在看著窗外的白雲在藍天中飛舞。「孩子,今天踢足球該有多好啊!」他想。然後下課鈴響了把他從白日夢中喚醒回來。他沮喪的合上自己的筆記本,站起來,然後緩慢的走向另一個班。
Chapter 16. A picture of a park
Look, this is a picture of a park. It is not black and it is not white. It is red, yellow, blue, and green. Is there a lake in the park? Yes. Are there any trees and flowers there? Yes, there are many. They are so beautiful. And we can see some people, too. They sitting near the lake. They are looking at some goldfish.
瞧,這是一張公園的照片。 它不是白的也不是黑的。 它充滿著紅、黃、藍、綠多種顏色。 公園里有湖嗎?有的。那有花草樹木嗎?是的,有許多。它們都非常的漂亮。 並且我們也能看到一些人在那裡。 他們坐在湖邊。他們正看著湖裡的金魚。
Chapter 17 Going to the zoo
Today is Sunday. Bob is going to the zoo with his classmates. He puts on his new white T-shirt and yellow cap. He says goodbye to his parents and goes to the bus stop. The bus stop is near his home. He is going to meet his classmates there. The zoo is very far but a No. 57 bus will take them right there. The children are going to see a lot of animals at the zoo and they are going to have a good time.
今天是星期天。 鮑勃准備和他的同學一起去動物園。 他穿上自己新的白色的體恤衫和黃色的帽子。他和父母說再見後就去公共汽車站了。車站離他家很近。他到那兒與同學碰頭。動物園非常的遠但是57路車正好能帶他們到那兒。孩子們想到動物園看許多許多的動物並且歡度快樂時光。
Chapter 18. Mike and Tom
Mike and Tom are in the same school. They are in the same grade, too. Mike has English classes in the mornin, but Tom has English classes in the afternoon. After school, they play games. They often play basketball, play football, fly kites and ride bikes. They can jump, swim, and sing, too. They are good students. They love their school.
麥克和湯姆在同一所學校學習。 並且他們也在同一個年級。麥克早上上英語課,但是湯姆卻在下午才上英語課。放學後,他們一起玩游戲。他們常常打籃球,踢足球,放風箏和騎單車。他們會跳會游還會唱。他們都是好學生。他們愛自己的學校。
Chapter 19 At lunchtime
It is eleven thirty. Debeborah and her friends are not having lunch. They are having 「morning coffee」. They are talking about their husbands. One of them is wearing a very strange hat. Frank is Deborah''s husband. He is eating in the factory now. He always eats there. A lot of men are standing in a queue. They are waiting for their lunch. It is raining outside.
現在是11點30分. Deborah 和她的朋友並沒有吃午餐,她們在享受"早晨咖啡". 她們在談論自己的丈夫. 其中一位正戴著一頂奇怪的帽子.Frank是Deborah的丈夫. 他正在工廠里吃飯.他總是在那裡吃. 許多男人正排著隊.他們在等著自己午餐.外面正下著雨.
Chapter 20. Two pictures
Come here and look at these pictures. This is a picture of a man, Mr Brown, and a boy, Richard. Mr Brown is the father of Richard Brown. And Richard Brown is the son of Mr Brown. That is a picture of a woman, Mrs Brown, and a girl, Mary Brown. Mrs Brown is the wife of Mr Brown and the mother of Mary Brown. Mary is Richard''s sister.
過來看看這些照片。 這張是一個男人---布朗先生和一個男孩----理查的合照。布朗先生是理查布朗的爸爸。而理查布朗是布朗先生的兒子。那張照片是一個女人---布朗太太和一個女孩---瑪麗布朗的合照。布朗太太是布朗先生的妻子,同時也是瑪麗布朗的媽媽。瑪麗是理查的妹妹。
Chapter 21 A nice girl
Li Ying likes English very much. She works hard. She reads English every morning. She likes spearking English. She often listens to the radio. She watches TV only on Saturday evening.
Does she like dancing? No, she doesn''t. But she likes drawing and singing. Her parents like her. And all the teachers and her friends like her, too.
李英非常喜歡英語。她學習刻苦。 她每天早上都讀英語。她喜歡說英語。她經常聽收音機。電視她只在星期六晚上才看。
她喜歡跳舞嗎?不,她不喜歡。但是她喜歡畫畫和唱歌。她的父母喜歡她,而且所有老師和他的朋友也喜歡他。
Chapter 22 On Sunday
It is Sunday today. The weather is fine. Mingming and Dongdong are in the park. It is a big park. They can see many people there. They come here to have a rest after a week''s hard work and study. Some boys are playing football on the grass. Some girls are singing and dancing. An old man is reading a newspaper under a big tree. A young woman and her little son are palying with a toy bus. How happy they are!
今天是星期天。天氣晴朗。明明和東東在公園里。這是個大公園。他們看見那兒有許多人。他們經過一周辛勞的工作與學習後來到這里休憩一下。有些男孩在草地上踢球。有些女孩則在唱歌跳舞。一位老人家在一棵大樹下看著報紙。一位年輕的婦女和她的兒子在玩著玩具大巴。他們多高興啊!
Chapter 23 Mr Black
Mr Black teaches us English this term. He is a tall man. He likes wearing a white shirt and black trousers. He speaks English very well. We like his lessons very much.
His home is near the school. Sometimes Mr Black walks to his home. He has two little sons. They look the same. They often wear the same clothes. He loves to see them and play with them. Mr Black calls the two boys Da Mao and Xiao Mao.
布萊克先生這學期教我們英語。他是個高個子。她喜歡穿白色的襯衣和黑色的褲子。他的英語說得非常的棒。我們都非常喜歡他的課。
他的家離學校很近。有時布萊克先生步行回家。他有兩個小巧的兒子。他們看起來一個樣。他們常常穿相同的衣服。他愛看到他們以及與他們一起玩。布萊克先生叫他們大毛和小毛。
chapter 24 A clock and a watch
We can tell the time by a clock or by a watch. A clock is big; it is usually on the wall or on the table. A watch is small; we can put it in the pocket, or wear it on the wrist! A clock or a watch usually has a round face. It has two hands, a long one and a short one. Tom''s clock can speak and call him to get up every day. His watch has a picture of a lovely dog on the face. He likes it very much.
我們通過時鍾或手錶來知道時間。時鍾是大的,它通常掛在牆上或放在桌子上。而手錶是小的,我們可以把他放在口袋裡,或者戴在手腕上!時鍾或手錶通常有一張圓圓的『臉蛋』。它有兩根針,一條長的一條短的。湯姆的鍾每天都能叫他起床。他的手錶上面有一個可愛的狗狗圖片。他非常的喜歡它。
Chapter 25 Meet Lily
Kate: Look, Mary! A girl is over there. Can you see her?
Mary: Which girl?
Kate: The one in the red coat under the apple tree. Do you know her?
Mary: Sorry. I don''t know her. I think she is new.
Kate: All right.
(Under the apple tree)
Mary: Hello! I''m Mary. What''s your name, please?
Lily: My name is Lily. Nice to meet you.
Mary: Nice to meet you, too. Lily, this is Kate, my good friend. We are in the same class.
Lily: Kate, how do you do?
Kate: How do you do? I''m English. Are you English, too?
Lily: No, I''m American.
Kate & Mary: We''re glad we have a new friend.
凱特:瞧,瑪麗!那兒有個女孩子。你看到了嗎?
瑪麗:哪個女孩啊?
凱特:就是樹下穿紅色外套的那個呀。你認識她嗎?
瑪麗:抱歉。我不認識她。我想她是新來的吧。
凱特:好吧。
(在樹下)
瑪麗:你好!我叫瑪麗。請問您叫什麼名字?
莉莉:我叫莉莉。很高興認識你。
瑪麗:幸會!莉莉,這位是凱特,我的朋友。我們在用一個班。
莉莉:凱特,你好嗎?
凱特:你好。我是英國人。你也是英國人嗎?
莉莉:不,我是美國人。
凱特和瑪麗:認識位新朋友我們真高興.
Chapter 26. A happy family
Mike comes from America. He is twelve. His father Mr Brown works in a big shop in Beijing. Mike has a sister. Her name is Kate. She is only four.
It is Saturday today. Mikie''s family is all at home. Mr Brown is sitting in a chair and reading today''s newspaper. Mrs Brown is out of the house; she is watering the flowers. Is Mike with his mother? No, he is cleaning his new bike. Where is Kate? She is in her room. She is palying with her cat. What a happy family!
麥克來自美國。他十二歲了。 他的爸爸布朗先生在北京的一家大公司上班。麥克有個妹妹。她的名字叫凱特。他年僅四歲。
今天是星期六。 麥克全家都在家。布朗先生坐在椅子上讀今天的報紙。布朗太太在房子外面;她在澆花。邁克和他媽媽在一起嗎?不,他在清洗他的自行車。凱特在哪呢?她在自己的房間里。她正在和她的貓咪玩呢。多幸福的家庭啊!
Ⅲ 《小學英語閱讀100篇》錢麗英著,求第27篇到第50篇的翻譯!
哦,那本書啊,我以前也做過耶,不過我勸你還是老老實實地做完吧,以後會發現做那本書積累下來的功底很受用的。我現在就是哦~~
Ⅳ 新課標小學英語閱讀100篇翻譯
新課標小學英語閱讀100篇翻譯哪能買到?英雄無用武之地了!!!!
Ⅳ 小學英語閱讀100篇 25篇翻譯
我有!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
學習語言越早越好。兒童思想單純,聽覺敏銳,模仿力強,心理障礙與怕羞感較少,所以,抓住時機在小學階段打下堅實的英語基礎非常重要。許多家長都十分重視孩子早期的英語學習,但很快會發現,除了教材外,找到合適的參考書是一件苦差事。大量的國外兒童英語學習資料,不完全適合我們的孩子。我們推出的《小學英語學習系列》是以京、津、滬、廣東等小學英語教材為依據編寫的,符合國情、符合實際、符合教師與學生的需求。其編寫的宗旨是:既能達到《小英綱要》的目的要求,打好基礎,培養能力,激發學習興趣,養成良好習慣,又能有利於培養和提高小生活各方面的素質,與國外教材接軌
《小學英語閱讀100篇》共收錄了100篇短小精悍的短文。這些短文涉及到政治、經濟、文化、日常生活等各方面的內容。每篇短文後都有新單詞注釋,而且每個單詞除了標有國際音標外,還有按照《國際音標變化表》給出的變化後的音標。同時,每篇短文都附有練習,這些練習題型新穎,能夠激發小學生閱讀的興趣。書後附有練習答案,可供小學生自行核對。 願每位擁有本書的小學生,從小就能輕輕鬆鬆地學好英語!
參考資料:曹倫華 新課標小學英語閱讀100篇
Ⅵ 急求10篇短小的英語閱讀
給你找了一些,自己挑吧。
閱讀理解1
Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (滿意) him.
One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未來). They talked for a long time.
「Have a look at your watch, please,」 said the girl. 「What time is it now?」
「Sorry, something is wrong with my watch,」 said Jack. 「Where's yours?」
「I left it at home.」
Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, 「Bang! Bang! Bang!」
The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, 「It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?」
1. Jack was ________ when he finished middle school.
A. sixteen B. eighteen C. twenty D. fifteen
2. The old woman is satisfied with Jack because ________.
A. he's her grandson B. he's clever
C. he can keep quiet D. he gets home on time
3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.
A. classmate B. colleague (同事)
C. aunt D. wife
4. The word 「stamp」 in the story means ______ in Chinese.
A. 蓋印 B. 跺 C. 貼郵票 D. 承認
5. Jack stamped his foot on the floor in order (為了) ________.
A. to wake his grandma up
B. to make his grandma angry
C. that his grandma was going to tell him the time
D. that his grandma was going to buy him a watch
參考答案 : 1.B 2.C 3.A 4.B 5.C
講解:
1.第一句介紹傑克今年20歲,2年前中學畢業,故選B。
2.結合前後文意,前面講他吃完飯就去睡覺,並且很快就睡著了,文章最後介紹他用腳跺樓,發出聲音,奶奶阻止他,說明他奶奶怕吵,綜合判斷選C。
3.由第二段倒數第二句判斷。
4.根據文意,他奶奶住他樓下,倒數第二句又講他用腳在地板上發出「Bang...」的聲音,故應是用腳跺樓。
5.因他表壞了,Mary 又沒帶,他們想知道時間。
閱讀理解2
We are all busy talking about and using the Internet (互聯網), but how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks (網路) didn't work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government, but, in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it too. However, computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made 'surfing' (瀏覽) the Internet more convenient.
Today it is easy to get on-line (上網) and it is said that millions of people use the Internet everyday. Sending e-mail is more and more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people's life.
判斷下列句子是否符合短文內容,符合的用「T」表示,不符合的用 「F」表示。
l. The Internet has a history of less than thirty years.
T F
2. In the 1960s computer networks went wrong easily.
T F
3. Computers become cheaper so that many hospitals and banks were allowed to use them.
T F
4. People didn't have enough software to get on-line conveniently until the early 1990s.
T F
參考答案: 1.F 2.T 3.F 4.T
講解:
1.第二段開頭講互聯網是在60年代建立的,故至今歷史已超過30年。
2.文中第二段闡明計算機網路工作狀況不好(didn't work well)。
3.第三段中說明大學、醫院等都被允許使用電腦,然而,計算機仍然很貴,並且網路很難使用。
4.由第三段最後幾句介紹可知,到90年代,計算機便宜且好用。科學家也發展了軟體使網上瀏覽更方便。而本題干用了not…until句型,譯為「直到90年代早期人們才有足夠的軟體上網」。
閱讀理解3
Mr. and Mrs. Turner live outside a small town. They have a big farm and they are always busy working on it. Their son, Peter, studied at a middle school. The young man studied hard and did well in his lessons. It made them happy.
Last month Peter finished middle school and passed the entrance examination (升學考試). Mrs. Turner was very happy and told the farmers about it.
Yesterday morning the woman went to the town to buy something for her son. On the bus she told one of her friends how clever and able her son was. She spoke very loudly. All the people in the bus began to listen to her.
「Which university (大學) will your son study in?」 a woman next to her asked.
「In the most famous university in our country!」 Mrs. Turner said happily.
「The most famous university?」
「Oxford University (牛津).」
Most of the passengers (乘客) looked at her carefully. Some of them said to her, 「Congratulations!」
A woman said, 「I'm sure he'll know Fred Smith.」
「Who's Fred Smith?」
「He's my son.」
「Does he study in the university, too?」
「No, 」said the woman. 「He is one of the professors.」
l. The story happened in ________.
A. America B. France C. Germany D. England
2. Mr. and Mrs. Turner were happy because ________.
A. their son did well in his lessons
B. they have a big farm
C. they have a good harvest
D. their son studied at a middle school
3. Mrs. Turner wanted everyone to know ________.
A. her son finished middle school
B. her son was handsome
C. her son was going to study in a university
D. her son was very friendly to others
4. Mrs. Turner spoke so loudly in the bus that __________.
A. her friend could hear her
B. all the people could hear her
C. she hoped to make all the people happy
D. she hoped they would say congratulations to her
5. Which of the following is true? __________.
A. The woman wasn't interested in Mrs. Turner's words
B. Mrs. Turner knew nothing about the famous university
C. The woman wanted to stop Mrs. Turner from showing off (炫耀)
D. The woman next to Mrs. Turner wanted to show off her son, too
參考答案 : 1.D 2.A 3.C 4.B 5.C
講解:
1.因為牛津大學是英國的著名大學。
2.第一段最後一句講「這使他們高興」。「It」指代前一句講的情況,即他們的兒子功課很好。
3.根據第三段文意判斷。
4.第三段最後一句講「所有人都開始聽她講。」故A不對;她這樣做只是想炫耀一下而已。C、D描述的意思都不確切。
5.文章前面做了鋪墊,講Mrs.Turner 如何炫耀她兒子考上大學,結尾講那個婦女說自己的兒子是教授不論真假,她是在阻止Mrs. Turner的炫耀。
閱讀理解4
「Cool」 is a word with many meanings. Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold. As the world has changed, the word has had many different meanings.
「Cool」 can be used to express feelings of interest in almost anything. When you see a famous car in the street, maybe you will say 「It's cool.」You may think, 「He's so cool,」 when you see your favourite footballer.
We all maximize (擴大) the meaning of 「cool」. You can use it instead of many words such as 「new」 or 「surprising」. Here's an interesting story we can use to show the way the word is used. A teacher asked her students to write about the waterfall (瀑布) they had visited. On one student's paper was just the one sentence, 「It's so cool」. Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.
But the story also shows a scarcity (缺乏) of words. Without 「cool」, some people have no words to show the same meaning. So it is quite important to keep some credibility (可信性). Can you think of many other words that make your life as colourful as the word 「cool」? I can. And I think they are also very cool.
1. We know that the word 「cool」 has ________.
A. only one meaning B. no meanings
C. many different meanings D. the same meaning
2. In the passage, the word 「express」 means「________」.
A. see B. show C. know D. feel
3. If you are ________ something, you may say, 「It's cool.」
A. interested in B. angry about
C. afraid of D. unhappy with
4. The writer takes an example to show he is _________ the way the word is used.
A. pleased with B. strange to
C. worried about D. careful with
5. In the passage, the writer suggests (暗示) that the word 「cool」_________.
A. can be used instead of many words
B. usually means something interesting
C. can make your life colourful
D. may not be as cool as it seems
參考答案 : 1.C 2.B 3.A 4.C 5.D
講解:
1.見首句。
2.由「express」前後詞義關系可推斷出是「表達」的意思,與「show」同義。
3.由第二段首句可知。
4.由例子中的學生用cool 一詞概括出他的所有感受,知cool詞義的擴大會導致語言中詞彙的缺乏,是令人擔憂的。
5.結合第4題的答案可做出選擇。
參考答案 : 1. A 2. D 3. A 4. D 5. C
講解:
1. 由短文最後一句「They had travelled 1,797 kilometres from London」可知,最接近「for nearly 1,800 kilometres」,因此選A。
2. 由短文第2段倒數第3句「So they were able to change its weight」可知答案為D。
3. 從第3段可以看出,越往上溫度越低,因此應選A。
4. 由短文最後一段倒數第2句「They came down in Poland...」可知答案為D。
5. 縱觀全文可以看出答案C不正確。
閱讀理解6
If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak; when you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way.
When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong.
If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault. But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents are to blame, and few of us know that it is just his own fault.
Have you ever found that some people can' t read or write but usually they have better memories? This is because they cannot read or write and they have to remember things; they cannot write them down in a little notebook. They have to remember days, names, songs and stories; so their memory is the whole time being exercised.
So if you want to have a good memory, learn from the people: practise remembering.
1. The main reason for one's poor memory is that his parents have poor memories.
T F
2. If you don't use your arms or legs for some time, they will become strong.
T F
3. A good memory comes from more practice.
T F
4. Some people can't read or write, but they have better memories, because they have saved trouble.
T F
5. The best title of this passage is 「How to Have a Good Memory」.
參考答案: 1. F 2. F 3. T 4. F 5. T
講解:
1. 文中沒有此說法。 2. 從第一段可判斷。
3. 第二段開頭已說明。 4. 第四段開頭已說明。
5. 最後一段點題。
閱讀理解7
A meteorite (隕石) almost hit an 80-year-old man named Arthur Pettifer in Britain when he was working in his garden. The meteorite was the biggest in the past 26 years in Britain.
The meteorite weighed (重量) one kilo, and might be over four thousand million (百萬) years old.
「I hear the big noise in the air. I looked up and saw the tops of the trees coming and going,」 he said. 「I didn't know what it was.」
Meteorites are small things from the small planets in space. About 3,500 meteorites may fall on earth every year, but only very few are found. Mr. Pettifer's meteorite is the fifth to fall in Britain since the Second World War.
Mr. Pettifer is glad. 「When you think about it coming from so far away, it really is something strange.」
1. The meteorite was ______ Mr Pettifer when it fell down.
A. close to B. far from C. hitting D. coming to
2. The meteorite was already ______ years old.
A. 40,000,000,000 B. 40,000,000
C. 400,000,000 D. 4,000,000,000
3. Mr. Pettifer found the tops of the trees coming and going because ______.
A. the trees were afraid
B. the fast falling meteorite kept the tree tops moving
C. it was going to rain
D. the moving was made by wind
4. ______ people see a meteorite fall although they visit the earth often each year.
A. Quite a few B. some C. Few D. Many
5. Mr. Pettifer was ______ to see the falling of the meteorite.
A. happy B. afraid C. sorry D. angry
參考答案
1. 從短文第1句看出隕石落下時幾乎砸著Mr Pettifer,故答案應選A。
2. 由短文第2段中「…,and might be over four thousand million」4000百萬即40億,故答案應是D。
3. Mr Pettifer發現樹梢來回搖擺是因為下落的隕石使它來回動,故答案選B。
4. 由短文第4段「About 3,500 meteorites may fall on earth every year, but only very few are found.」一句可推斷,答案選C。
5. 由短文最後一段第1句「Mr Pettifer is glad 」可以看出,且happy與glad意思相近,故答案應選A。
閱讀理解8
One of the things I always believe is that no matter how bad something is, you can take something positive out of it. The one time I wasn』t sure of that was on September 11.
I usually wake up a 6:30 or 7:00 in the morning. That day, I happened to wake up earlier. I turned on the TV and I saw that a plane had crashed (撞擊) into the North Tower of the World Trade Center. My first reaction (反應) was that it was a terrible accident. Then I saw another plane fly into the South Tower and I realized that I was witnessing (目擊) an act of terrorism.
My wife and I spent the day watching the terrible pictures over again. When I watched family members looking for their loved ones, the pain in their eyes was something I would never forget. I couldn』t understand how something this terrible could have happened.
It wasn』t until a few weeks after September 11 that I began to see that perhaps some good did come from this tragedy (悲劇). People seem different now, more understanding, more tolerant(寬容的). Little things that seemed to be such a trouble before are no longer big things. Personally, I am more tolerant than I was. I realize life is too short, and too precious(珍貴的), to let myself get worried over small things. I』ve learned also that you can』t take things for granted. Things change in the blink of an eye. People go to work and don』t come back. One moment they』re living and the next minute they』re not. And, it doesn』t matter who you are, there is nothing you can do about it. We never know when our time here will be over, so we all need to make the most of every minute we have.
You try to learn from what happened. You can』t be used up by it. You can』t live by it. All you can do is just live.
1. The word 「positive」 in the passage probably means ______.
A. terrible B. bad C. good D. real
2. What did the writer see after he turned on the TV that morning?
A. A fire starting B. A plane flying
C. A terrible accident D. An act of terrorism.
3. From September 11, the writer had realized that___________.
A. people should make the most of every minute they have
B. he has become less tolerant towards others
C. he should get worried about little things
D. life is too short to care about others.
4. What』s the best title of this passage?
A. A Report about September 11
B. The Tragedy of September 11
C. September 11 and My Family
D. September 11 and My Turn.
參考答案
講解:
1. C 見第一行,不管(no matter)事情多糟,總能發現有益的東西。
2. D 見第六行。
3. A 見倒數第三行。So we all need to make the most of every minute we have.
4. D
閱讀理解9
閱讀下列短文,並根據短文內容選出能完成短文題目的最佳答案。
Mrs. Weeks was reading a newspaper story to her class. The story said:Were you ever in a hospital when you were small? How did you feel? The doctors in Children』s Hospital are asking for money for children』s toys(玩具). Some children in the hospital must stay in bed for many weeks. Toys are needed to keep these sick(生病的)children happy and quiet. Money for them can be sent to the hospital.
After Mrs. Weeks read the story,she said,「This story gave me an idea.」
「You want us to bring some money for the toys.」 「We could bring some of our own toys for the children in the hospital.」 said the boys and girls one after another.
「Well,your ideas would be nice,」 Mrs Weeks said,「but mine is different.」
「We could make some toys.」 shouted one of them.
Mrs. Weeks smiled. 「Do you think you could make toys?」 she asked.
「Yes, yes.」 the whole class answered.
「Great! Let』s begin to make toys tomorrow.」 said Mrs. Weeks.
On Saturday afternoon,Mrs. Weeks took children to the hospital with the toys made by her students. The children in the class felt happy,too.
A few days later,Mrs. Weeks read another newspaper story to the class:
Some school pupils brought toys to Children』s Hospital last week. The toys were made by the pupils of Grade Three in Green Street School. The doctor said,「We have never had so many wonderful toys. Our children are very happy with them. They say,『THANK YOU,GRADE THREE.』」
1. What was the first newspaper story mainly(主要)about?
A. Sick children in Children』s Hospital
B. Doctors in Children』s Hospital.
C. Mrs. Weeks and her students.
D. Toys made by the boys and girls.
2. What 「idea」 did Mrs. Weeks have in mind?
A. Ask the class to give some money to the children in the hospital.
B. Ask the class to send some of their own toys to the children in the hospital.
C. Let the class make some toys themselves and give them to the children in the hospital.
D. Tell the class to go to see the children in the hospital.
3. Doctors in Children』s Hospital didn』t have ____ to keep the children happy and quiet.
A. enough time B. enough boys and girls
C. get money to buy toys for D. enough doctors
4. At first,the doctors in Children』s Hospital wanted to ____ the sick children.
A. give some money to B. make some toys for
C. get money to buy toys for D. borrow some toys for
5. What Mrs Weeks really wanted to do is to ____.
A. let everyone know her class
B. save some money for toys
C. make herself famous
D. teach the pupils to do things themselves and be helpful to others
參考答案: 1. A 2. C 3. C 4. C 5. D
講解:
1. 根據第1段newspaper story的內容得知,文章主要講的是在兒童醫院生病住院的孩子,故答案為A。
2. 從文中孩子們建議用錢買玩具或帶自己的玩具去醫院,而「Mrs Weeks said,『but mine is different.』」到有人提議「make some toys」時她微笑,可判斷答案為C。
3. 縱觀整個新聞內容可知沒有足夠的玩具供生病的孩子們玩,故答案為C。
4. 由文中說醫生「ask for money for children』s toys」得知玩具不夠,因此本題答案選C。
5. 從文章中可以看出Mrs Weeks的本意就是教學生學會關心愛護別人,故答案D是正確的。
閱讀理解10
Once there lived an old man in a town. He always forgot a lot of things. So his wife always had to say to him,「Don't forget this.」
One day he went on a long way alone. Before he left home,his wife said,「Now you have all these things. You need them on your way. Take care of your things on the way.」He went to the station. He bought a ticket and got on the train with it.
About an hour later,the conctor b.
Ⅶ 小學英語階梯閱讀100篇
是要翻譯嗎,等下我先在Word文檔上打一下,一會兒復制給你